Orez cu spanac
30 minute
4 portii
Usor
Ingrediente
200 g orez
o ceapa
100 g unt
250 g spanac congelat
4 oua
sare
Mod de preparare:
- In unt topit se pune ceapa la calit fara a o arde.
- Cand a devenit sticloasa, se adauga orezul si se lasa 5 minute la calit.
- Se presara sare, se acopera cu apa si se lasa 10 minute la fiert.
- Apoi se adauga spanacul congelat si se mai lasa 10 minute la fiert. Se serveste cu ou ochi deasupra.
Sfaturi utile
✽ Inainte de a prepara orezul, spala-l in apa rece pentru a indeparta amidonul in exces, care poate face orezul lipicios, si pentru a indeparta impuritatile.
✽ Inainte de a-l pune la fiert, scurge-l bine de apa in care l-ai spalat.
✽ Orezul alb are nevoie de 15-25 de minute de gatire, cel integral intre 30 si 40 de minute, iar orezul salbatic, o ora.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews