Placinta de bacon cu oua
60 minute
4 portii
Mediu
Ouale si baconul fac casa buna impreuna in orice preparat, iar in placinta asta combinatia chiar e una de succes! Poate fi servita ca aperitiv, gustare sau, de ce nu, dimineata la micul dejun.
Ingrediente
1 pachet foietaj
450 g bacon
1 ceapa mare
1 lingura patrunjel
1 lingura busuioc
6 oua
6-7 linguri mazare
putin lapte
sare
piper
2 linguri ulei
Mod de preparare:
- Caleste ceapa tocata marunt, in 2 linguri de ulei, pentru 1-2 minute, apoi adauga verdeturile, sarea si piperul.
- Frige apoi baconul dupa ce scoti ceapa din tigaie, pana cand devine crocant.
- Intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt, intinde 1/2 din foaia de aluat, ridicand-o pe peretii tavii.
- In tava asaza 1/3 din cantitatea de bacon fript, presara 1/2 din cantitatea de ceapa si 1/2 din cantitatea de mazare, apoi sparge 3 oua si pune-le deasupra.
- Peste cele 3 oua, pune 1/3 din cantitatea de bacon, si restul de ceapa, mazare, sparge celelalte 3 oua, iar deasupra intinde restul de bacon.
- Acopera toata umplutura cu cealalta jumatate de foietaj, asigurandu-te ca placinta are capetele bine lipite.
- Coace placinta cu oua si bacon pentru 25-30 de minute la 180°, sau pana cand placinta e bine rumenita si crescuta.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews