Ouale si baconul fac casa buna impreuna in orice preparat, iar in placinta asta combinatia chiar e una de succes! Poate fi servita ca aperitiv, gustare sau, de ce nu, dimineata la micul dejun.

Ingrediente

1 pachet foietaj 450 g bacon 1 ceapa mare 1 lingura patrunjel 1 lingura busuioc 6 oua 6-7 linguri mazare putin lapte sare piper 2 linguri ulei
Mod de preparare:
  1. Caleste ceapa tocata marunt, in 2 linguri de ulei, pentru 1-2 minute, apoi adauga verdeturile, sarea si piperul.
  2. Frige apoi baconul dupa ce scoti ceapa din tigaie, pana cand devine crocant.
  3. Intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt, intinde 1/2 din foaia de aluat, ridicand-o pe peretii tavii.
  4. In tava asaza 1/3 din cantitatea de bacon fript, presara 1/2 din cantitatea de ceapa si 1/2 din cantitatea de mazare, apoi sparge 3 oua si pune-le deasupra.
  5. Peste cele 3 oua, pune 1/3 din cantitatea de bacon, si restul de ceapa, mazare, sparge celelalte 3 oua, iar deasupra intinde restul de bacon.
  6. Acopera toata umplutura cu cealalta jumatate de foietaj, asigurandu-te ca placinta are capetele bine lipite.
  7. Coace placinta cu oua si bacon pentru 25-30 de minute la 180°, sau pana cand placinta e bine rumenita si crescuta.

Briose cu branza

Ciuperci in aluat

Placinta cu pui