Cârnați Virșli de Crișana
Carnatii virsli sunt un preparat specific Hunedoarei si judetului Alba, iar reteta autentica si raportul dintre cantitatile de carne de porc, vita si oaie sunt bine stiute de cei ce prepara carnatii in zona. Citeste mai jos de ce ai nevoie pentru a prepara carnatii virsli acasa.
Ingrediente
mate de oaie
2 kg pulpa de oaie
500 g pulpa de porc
500 g carne de vita
200 g slanina de porc
1 capatana usturoi
sare
piper
boia dulce si iute
Mod de preparare:
- Spala si toaca toata carnea, impreuna cu slanina si usturoiul, apoi adauga si condimentele. Framanta carnea cu putina apa rece pana cand obtii o pasta, apoi umple matele de oaie hidratate cu carnea.
- Lasa carnatii atarnati sa se usuce pentru 1/2 de zi la aer, apoi afuma-i la rece cu lemn de esenta tare (fag), cu grija pentru a nu depasi 30 de grade in afumatoare. Serveste carnatii ca atare, la aperitiv sau fierti, cu mustar alaturi.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews