O masa rapida, plina de legume satioase? Nimic mai simplu! Cateva ingrediente comune sunt tot ce ai nevoie, iar daca cele enumerate nu-s preferatele tale, le poti inlocui.

Ingrediente

un pachet aluat foitaj 2 ardei grasi de culori diferite o vanata un dovlecel 2 catei usturoi o ceapa un tub mic branza topita putin busuioc 30 g unt sare piper
Mod de preparare:
  1. Ceapa se taie pestisori si se pune la calit in unt. Se presara sare.
  2. Se adauga vanata si dovlecelul taiate cubulete, apoi ardeii taiati cuburi. Se lasa 10 minute cat sa se inmoaie, sub capac.
  3. Se trage tigaia de pe foc apoi se adauga usturoiul pisat, busuioc si piper.
  4. Aluatul decongelat se intinde pe masa, se pune umplutura de legume, se adauga branza direct din tub, se ruleaza si se transfera in tava de copt. Se lasa 20-25 de minute maximum.

Sfaturi utile:

✽ In loc de branza topita poti folosi mozzarella, cascaval sau ementaler.

✽ La acest tip de placinta se poate folosi orice tip de leguma. De exemplu, pentru a-ti fi mai usor, poti cumpara o punga cu mix de legume gata preparat.

Placinta de bacon cu oua

Mini-pateuri cu cascaval

Foietaj cu nuci pecan si sirop de artar