Un preparat usor, cu putine ingrediente, pe care sigur il vei aprecia. Ceapa gratinata e gata in mai putin de o ora!

Ingrediente

6-7 cepe albe medii sau mari 2 linguri patrunjel 80-100 g parmezan 4 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei de masline 2 linguri otet 3 cani apa
Mod de preparare:
  1. Curata cepele pastrandu-le intregi. Amesteca apa cu otetul si pune-o la fiert. Cand apa da in clocot, pune ceapa in apa si las-o la oparit pentru 3-5 minute, sau pana cand devine translucida.
  2. Scoate ceapa si las-o sa se raceasca, apoi tai-o in 2 jumatati egale, pe „burta”. Asaza jumatatile de ceapa intr-o tava unsa cu ulei de masline cu partea taiata in sus.
  3. Presara sarea, piperul, pesmetul, patrunjelul taiat marunt, parmezanul si da ceapa la cuptor, la foc mediu, pentru cca 20-25 minute.

Ceapa umpluta

Inele de ceapa cu mozzarella

Tarta cu ceapa caramelizata

din aceeasi categorie