Omleta impaturita cu sunca si cascaval
Omleta cu sunca si cascaval iese delicioasa daca o prepari asa, impaturita similar cu o quesadilla. Astfel, te bucuri de un exterior bine facut si un interior plin de cascaval topit aburind.
Ingrediente
3 oua
1 lingurita amestec de verdeturi
2 linguri de unt
1 lingurita apa
3 linguri cascaval ras
50 g sunca
sare
Mod de preparare:
- Bate ouale cu verdeturile (tarhon si patrunjel) o lingura de unt moale, adauga sare dupa gust si lingurita de apa. Incinge o tigaie si topeste cealalta lingura de unt in ea.
- Pune compozitia de unt in tigaie si roteste-o deasupra focului pentru ~20 de secunde, pana ce omleta incepe sa se inchege.
- Presara sunca taiata cubulete si cascavalul ras. Dupa 1-2 minute, ridica marginile omletei si suprapune o jumatate peste cealalta. Deasupra preparatului impaturit presara inca putin cascaval si lasa omleta pana cand cascavalul se topeste. Serveste omleta cu rosii cherry alaturi.
Sfat util:
Optional, poti impacheta omleta in stilul celei frantuzesti: ridica pe rand marginile omletei si adu-le catre centru. Serveste omleta cu imbinarea in jos, pentru o prezentare mai eleganta.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews