Clatite nemtesti
30 minute
2 portii
Usor
Clatitele nemtesti sunt un hibrid absolut delicios intre clatitele traditionale, cele subtiri pe care le pregatim pe plita, si gustoasele friganele pe care majoritatea le stim din copilarie. Clatitele nemtesti ies pufoase si aromate, sunt extrem de usor de facut si iti ocupa mai putin timp decat cele obisnuite.
Ingrediente
3 oua mari
170 ml lapte
80 g faina
esenta vanilie
un praf sare
3 linguri unt
Ingrediente pentru servire
1-2 linguri unt topit
zeama de lamaie
zahar pudra
Mod de preparare:
- Intr-un blender sau robot de bucatarie, combina toate ingredientele si pulseaza cca 1 minut, pana ce aluatul e bine omogenizat.
- Incinge o tigaie de fonta si topeste 3 linguri de unt. Cand untul e incins, toarna tot aluatul in centrul tigaii.
- Dupa 1 minut, da tigaia la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 de minute, sau pana cand clatita se umfla mult si devine auriu inchis.
- Imediat ce scoti clatita, stropeste-o cu putin unt topit, zeama de lamaie si zahar pudra. Acesta e modul traditional de servire, insa clatitele nemtesti merg la fel de bine si cu fructe sau sos de ciocolata.
S-ar putea sa-ti placa si:
Tort de clatite cu Nutella si alune de padure
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews