Ochelari cu crema de vanilie
155 minute
8 portii
Mediu
Sigur i-ai mancat in copilarie sau chiar recent. Sunt un desert delicios de patiserie pe care il poti prepara si in casa.
Ingrediente pentru aluat
600 g faina
140 g zahar
300 ml lapte
40 g drojdie
5 galbenusuri
50 g unt
2 linguri ulei
un praf sare
Ingrediente pentru crema
4 galbenusuri
500 ml lapte
60 g zahar
un plic zahar vanilinat
Ingrediente pentru copt
2 galbenusuri
6 linguri lapte
Mod de preparare:
- Pentru aluat, drojdia se freaca bine cu o lingura de zahar, se adauga 100 ml lapte caldut plus 5 linguri faina.
- Restul de faina se pune intr-un castron, se face un gol la mijloc, se toarna maiaua, apoi se pun galbenusurile, sarea, untul topit si se amesteca. Se framanta in jur de10 minute, se unge aluatul cu ulei si se lasa la crescut 60 de minute.
- Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu cele 2 tipuri de zahar. Cand se albesc se toarna laptele rece. Se pune vasul pe foc mic si cand incepe sa devina o crema groasa se trage de pe foc.
- Aluatul se lucreaza dupa crestere, se rup bucati de marimea dorita, se intinde cu degetele, se fac 2 goluri cu fundul unui pahar si se transfera in tava. Apoi, se ung cu galbenus amestecat cu lapte, se umplu cu crema si se lasa la cuptor 30 de minute.
S-ar putea sa-ti placa si:
Ochelari cu stafide si scortisoara
Choux-uri insiropate, din aluat dospit
Eclere cu ciocolata fara coacere
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews