Chiftele in sos de rosii
35 minute
4 portii
Mediu
Un fel de mancare rapid si usor de facut, ce multumeste cu siguranta toata familia. Chiftelele in sos de rosii pot fi servite cu o garnitura de piure pufos alaturi.
Ingrediente
400 g pulpa de rosii
500 g carne tocata amestec
un catel usturoi
un galbenus
100 g unt
5 linguri pesmet
o ceapa
un morcov
un praf nucsoara
sare
piper
o foaie dafin
putin oregano
o legatura patrunjel
Mod de preparare:
- Carnea se amesteca bine cu usturoiul pisat, galbenusul si pesmetul, se potriveste de sare, piper si nucsoara si se framanta. Apoi, cu palmele umezite, se formeaza chiftele.
- Se topeste untul intr-o tigaie si se rumenesc chiftelele pe ambele parti.
- Se scot chiftelele, se caleste ceapa tocata in untul ramas si se adauga pulpa de rosii si morcovul taiat rondele.
- Se pun si chiftelele, se presara oregano, se pune foaia de dafin, sare, piper si se lasa pe foc 30 de minute. Se serveste cu patrunjel proaspat tocat.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews