Cupcakes Tiramisu
80 minute
6 portii
Mediu
Briosele sunt foarte usor de servit, mai practice decat orice prajitura pe care trebuie sa o servesti pe farfurii individuale, cu tacamuri. Asadar, vrei sa savurezi un Tiramisu delicios? De ce nu l-ai face sub forma unor cupcakes pufoase si cremoase?
Ingrediente pentru aluat
200 g faina
130 g zahar
1 lingurita praf de copt
un praf sare
150 ml lapte
60 ml ulei
70 g unt
2 linguri iaurt
1 ou
esenta vanilie
Ingrediente pentru sirop
6 linguri apa fierbinte
2 linguri cafea instant
1 lingura zahar
1 lingura lichior de cafea (optional)
Ingrediente pentru crema
200 ml smantana pentru frisca
100 g mascarpone
2-3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie/de cafea
Ingrediente pentru ornat
2 linguri cacao
Mod de preparare:
- Combina faina, zaharul, praful de copt si sarea, apoi adauga untul moale. Cand consistenta devine granulata, adauga restul de ingrediente, amestecate intre ele in prealabil: laptele, uleiul, oul, iaurtul si esenta de vanilie.
- Mixeaza bine compozitia, apoi umple formele de briose, tapetate cu hartie de copt, cam 3/4 din inaltimea lor. Da briosele la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade, sau pana cand devin aurii si trec testul scobitorii. Lasa-le apoi sa se raceasca.
- Combina apa fierbinte cu cafeaua, zaharul si lichiorul de cafea, apoi lasa-le deoparte.
- In rastimp, prepara crema: mixeaza smantana pentru frisca pana ce se intareste, adauga branza mascarpone urmata de zaharul pudra si esenta de vanilie/cafea, dupa gust.
- Dupa ce briosele s-au racit, scobeste-le putin in centru folosind un cutit, apoi toarna cate 1 lingurita de cafea. Pune crema intr-un pos si orneaza fiecare cupcake. Cerne cacaua deasupra cremei si da desertul la rece inainte de servire.
S-ar putea sa-ti placa si:
Briose de ciocolata fara faina
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews