Probabil ai auzit expresia de nenumarate ori: micul dejun e cea mai importanta masa a zilei. Dar cum fara foc nu iese fum, ar fi bine sa stii ca intr-adevar, micul dejun are o importanta foarte mare cand vine vorba de sanatatea organismului. Mai exact, poti citi mai jos si in ce fel iti influenteaza absenta lui sanatatea si de ce nu e bine sa incepi ziua pe stomacul gol.
1. Un plus de energie
Daca nu obisnuiesti sa mananci dimineata, poate in prima sau a doua zi iti va pica cam greu mancarea, insa indicat este sa incepi cu mese mici, pana te obisnuiesti. Dupa o perioada vei observa ca activitatea din timpul zilei se va desfasura mai usor, vei avea mai multa productivitate si, per total, mancatul dimineata iti va da o stare de bine. Cei care mananca rar dimineata sunt mai putin eficienti in restul zilei, au mai putina energie si adesea incheie ziua mai obositi.
2. Micul dejun reduce poftele
Cu un mic-dejun cat mai consistent, si ideal cat mai sanatos, obtii o senzatie de satietate ce dureaza mai mult. Asadar, vei fi mai putin tentat sa iti iei dulciuri si alte gustari nesanatoase pentru a compensa lipsa aportului caloric.
3. Te ajuta sa slabesti
Implicatiile unui mic dejun sanatos consumat zilnic sunt precum piesele unui domino: reducand poftele, vei avea un consum de calorii goale mai mic in timpul zilei. Astfel, e mult mai probabil sa reusesti sa dai jos cele cateva kilograme de care vrei sa scapi de mult timp.
4. Vei fi mai organizat
Partea buna in ceea ce priveste micul dejun e ca nu trebuie neaparat sa il prepari chiar inainte sa-l mananci, ci poate fi preparat de seara. Prin urmare, daca iti faci un obicei din a prepara micul dejun din seara precedenta, nici nu vei pierde mult timp dimineata si sigur vei redescoperi placerea de a incepe ziua cu forte proaspete.
Vrei sa servesti micul dejun, dar nu ai timpul necesar? Iata 3 retete perfecte pentru micul dejun, cu care salvezi timp pretios dimineata, caci le poti pregati de seara.
Citeste si:
5 alimente pe care sa NU le consumi seara
10 trucuri pentru pastrarea alimentelor proaspete
Cum se asaza corect alimentele in frigider