Cataif turcesc
55 minute
6 portii
Mediu
Ai pofta de un dulce puternic, bogat si insiropat? Atunci e musai sa fie turcesc! Reteta asta de cataif e exact ce cauti.
Ingrediente
500 g fidea
500 g branza de vaci
300 g unt topit plus o nuca pentru tava
200 g zahar pudra
esenta de vanilie
coaja rasa a unei lamai
Ingrediente pentru sirop
2 pahare apa
2 pahare zahar
sucul unei lamai
Ingrediente pentru servit
nuci
Mod de preparare:
- Fideaua se pune intr-un vas, se marunteste intre palme si se toarna peste ea untul topit. Se amesteca bine si se lasa asa sa se imbibe fideaua de grasime.
- Branza se faramiteaza si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie. In tava de copt unsa cu putin unt se pune jumatate din cantitatea de fidea, apoi se asaza branza, se acopera cu restul de fidea. Se coace 25 de minute.
- Intre timp, se fierb ingredientele pentru sirop si se toarna peste prajitura imediat ce s-a copt. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu nuci.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews