Ciorba ruseasca
140 minute
6 portii
Mediu
Ai mancat vreodata un bors de sfecla autentic, de sa iti vina sa mai ceri 3 portii? Daca nu, incearca reteta asta de ciorba ruseasca! Sigur nu te va dezamagi.
Ingrediente
250 g piept de vita
250 g piept de porc
o sfecla mare
300 g varza
2 morcovi
2 cepe
3 rosii in bulion
sucul unei lamai
2 foi dafin
piper
1/2 legatura verdeata, dupa gust
smantana pentru servit
sare
Ingrediente pentru servit
sos de iaurt
Mod de preparare:
- Carnea taiata cubulete se pune la fiert in patru litri de apa si o lingura cu sare. Se lasa la foc mare pana ce da in clocot, se micsoreaza focul si se lasa la fiert domol 40 de minute.
- Apoi, se adauga cele doua foi de dafin si piper si se lasa pe foc pana ce carnea este fiarta.
- Intre timp, sfecla se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie. Se taie marunt si celelalte legume.
- Se pun toate legumele in oala, peste carne, si se mai lasa la fiert 20 de minute. Se pune verdeata si se serveste cu smantana.
S-ar putea sa-ti placa si:
Ciorba de cartofi cu afumatura
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews