Chec cu portocale
60 minute
6 portii
Usor
Ingrediente
2 portocale
3 oua
170 g zahar pudra
170 g faina
170 g unt
40 ml lichior de portocale
sare
unt si faina pentru tava
zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:
- Se topeste untul si, intre timp, se separa ouale.
- Albusurile se bat cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul se amesteca pana se obtine o crema albicioasa.
- Peste crema cu galbenusuri se pun untul topit, lichiorul de portocale, faina, sucul si coaja rasa a celor doua portocale.
- Se adauga albusurile spuma, se amesteca cu delicatete si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor 10 minute la foc mare si 30 de minute la foc mediu. Se lasa sa se racoreasca in tava, se scoate si se presara din abundenta cu zahar pudra.
S-ar putea sa-ti placa si:
Chec de mere si scortisoara glazurat
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews