Bezele cu portocale
100 minute
8 portii
Mediu
Un desert simplu, pentru care nu iti trebuie decat maxim 5 ingrediente: bezele cu portocale. Dintre acestea 5, 2 sunt oricum optionale, deci daca preferi un desert cat mai apropiat de natural, il poti prepara si fara colorant si aroma. Va iesi la fel de gustos!
Ingrediente
4 albusuri
250 g zahar
zeama si coaja rasa a unei portocale
esenta de portocale (optional)
colorant (optional)
Mod de preparare:
- Bate albusurile cu sucul de portocale la viteza medie, pana ce devin spuma.
- Adauga apoi zaharul treptat, cate o lingurita odata. Dupa ce ai terminat de adaugat zaharul, adauga si coaja de portocala rasa, esenta si colorantul.
- Bate bezeaua pana cand se tine foarte bine de telul mixerului cand il intorci.
- Formeaza bezelele cu un pos sau cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt, cat mai apropiate intre ele, caci nu se extind in timpul coacerii.
- Da bezelele la cuptor pentru 70-80 de minute, in functie de marimea lor, la 100 grade sau pana ce devin tari la atingere, iar dupa 2-3 minute de la scoaterea lor din cuptor le poti desprinde usor de pe foaie.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews