Traditional, budinca de macaroane se prepara ceva mai simplu, cu branza sarata si marar. Am luat insa reteta, am adaugat cateva ingrediente care sa dea savoare si a iesit o budinca de macaroane reinventata si satioasa, cu bacon si ciuperci.

Ingrediente

400 g paste 300 g bacon 50-80 g branza sarata 5 ciuperci 4 rosii uscate, in ulei 200 ml smantana pentru gatit 1 catel usturoi sare piper
Mod de preparare:
  1. Fierbe pastele pentru 5-6 minute, apoi scurge-le si clateste-le cu apa rece.
  2. Separat, frige baconul taiat cubulete, iar cand s-a rumenit bine, scurge-l de grasimea in exces. Adauga ciupercile taiate, rosiile uscate tocate si catelul de usturoi zdrobit. Lasa amestecul pe foc pana cand legumele isi schimba culoarea, apoi stinge cu smantana pentru gatit. Scoate catelul de usturoi din sos.
  3. Rade branza sarata (cu cat e mai sarata, cu atat pui mai putina) peste sos si incorporeaza sosul in pastele fierte. Pune-le intr-o tava termorezistenta si da-le la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade.

Spaghete cu chiftelute în sos

Paste cu ciuperci si praz

Paste gratinate cu ton