Supa Ramen e o specialitate japoneza ce presupune alaturarea a diferite ingrediente, uneori pui, alteori porc sau peste, intr-o supa de legume si carne, langa taiteii chinezesti Ramen. Supa este una extrem de sanatoasa si satioasa.

Ingrediente

2,5 L apa 4 fire ceapa verde 400 g pulpe de pui dezosate 2 catei usturoi cateva feliute de ghimbir 2 linguri ulei de susan

Ingrediente pentru coacerea puiului

2 linguri sos de soia 2 linguri sake (ideal, nu obligatoriu) 2 linguri zahar 1 catel usturoi o lingurita ghimbir ras

Ingrediente pentru servit

ceapa verde 4 oua fierte
Mod de preparare:

 

  1. Pune apa la fiert, iar in ea adauga ceapa verde, ghimbirul si usturoiul si pulpele dezosate. Lasa supa la fiert pentru 10 minute la foc mic.
    Scoate carnea si da-o deoparte.
  2. Spumeaza supa ocazional, iar la 3 minute dupa ce ai scos carnea, scoate si legumele. Adauga uleiul de susan, sareaza dupa gust si amesteca.
  3. Taie puiul cuburi mari. Amesteca zaharul cu sosul de soia, sake (daca adaugi), usturoiul si ghimbirul.
  4. Toarna compozitia peste bucatile de pui si da-le la cuptor intr-o tava termorezistenta, pentru 20-25 minute la 180 grade, sau pana cand se rumeneste bine.
  5. Fierbe taiteii Ramen pentru 4 minute, apoi transfera-i in supa. Peste taitei asaza bucatele de pui, ceapa verde si pentru fiecare portie de supa, cate un ou taiat jumatati.

Omurice (omleta japoneza)

Pui Teriyaki cu orez

Cheesecake japonez din 3 ingrediente