Varza de Bruxelles gratinata cu bacon
50 minute
4 portii
Mediu
Daca nu obisnuiesti sa mananci des varza de Bruxelles, iata o reteta usoara, pentru toate gusturile. O faci in mai putin de o ora si nici nu necesita experienta in bucatarie!
Varza de bruxelles gratinata cu bacon
600 g varza de bruxelles
230 g bacon cubulete, rumenit
150 g cascaval
200 ml smantana pentru gatit
2 linguri ulei de masline
1 ou
Condimente
rozmarin
1 lingurita pudra de usturoi
1/2 lingurita boia de ardei dulce
sare
piper
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Combina varza de bruxelles cu uleiul de masline, sare si piper, apoi pune-o intr-o tava si da-o la cuptor pentru 20 minute.
- Intr-un castron, combina oul cu smantana, rozmarinul, pudra de usturoi, boia si cascavalul.
- Scoate varza de bruxelles de la cuptor si adauga jumatate din cantitatea de bacon.
- Combina legumele cu amestecul de smantana si cascaval, amesteca usor, iar deasupra presara restul de bacon. Da tava la cuptor din nou pentru alte 30 de minute.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews