Budinca de macaroane cu branza
40 minute
4 portii
Usor
Cel mai probabil ai avut parte de gustarea asta bizara in copilarie: budinca de macaroane cu branza sarata, dar care se serveau presarate cu zahar. Desi era un preparat sarat, era considerat desert. Iata cum o prepari, cu mai multe optiuni, in functie de gust.
Ingrediente
400 g paste
100 g telemea/200 g branza de vaci
2 oua
100 ml lapte
esenta vanilie
1 lingura unt
3 linguri zahar
Mod de preparare:
- Fierbe pastele pentru 5 minute cu un praf de sare, apoi strecoara-le.
- Combina laptele cu untul topit, ouale batute, esenta de vanilie si zaharul. Adauga branza telemea/branza de vaci.
- Pune macaroanele intr-o tava termorezistenta, toarna amestecul de lapte peste si da tava la cuptor pentru 25-30 de minute, la 170 grade.
- Serveste budinca de macaroane cu branza cu zahar presarat deasupra.
Sfat util:
✽ In functie de gust, poti combina macaroanele cu branza telemea, daca preferi budinca de macaroane sarat-dulce, sau cu branza de vaci, daca preferi un gust mai neutru.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews