Ciocolata e aroma ta favorita? Atunci prajitura asta sigur iti va fi pe plac, caci nu se numeste degeaba „Belsug de ciocolata”! Are 3 straturi si toate abunda de crema si glazura delicioasa de ciocolata.

Ingrediente pentru blat

250 g faina 200 g zahar 80 g cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua 240 ml cafea facuta, racita 1 lingurita zeama de lamaie 240 ml lapte 120 ml ulei esenta vanilie

Ingrediente pentru crema de ciocolata

100 g zahar 3 linguri cacao 3 linguri amidon un praf sare 550 ml lapte 1 lingura unt

Ingrediente pentru glazura

80 ml lapte 70 g unt 220 g zahar 200 g ciocolata neagra (2 tablete)
Mod de preparare:

Prepararea blatului

  1. Amesteca laptele cu zeama de lamaie si lasa-l 5-10 minute. In rastimp, combina faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul.
  2. Adauga ouale, cafeaua, laptele lasat deoparte, uleiul si esenta de vanilie. Mixeaza toate ingredientele pentru 3-4 minute.
  3. Toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt/ulei si da blatul la cuptor pentru 30-40 minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii.

Prepararea cremei de ciocolata

  1. Intr-o cratita, combina zaharul, cacaua, amidonul si sarea. Adauga laptele si amesteca pana la omogenizare.
  2. Pune cratita la foc mediu si amesteca continuu pana cand compozitia sta sa fiarba si se ingroasa. Da crema de pe foc si adauga untul.
  3. Lasa crema de-o parte pentru 5 minute sa se raceasca.
  4. In rastimp, da gauri in blat din loc in loc, cat mai apropiate, folosind coada unei linguri. Toarna crema peste blat si las-o sa patrunda in blat pentru 3-4 ore la frigider.

Prepararea glazurii de ciocolata

  1. Intr-o cratita combina laptele, untul si zaharul la foc mediu. Lasa compozitia sa fiarba pentru un minut, apoi da-o de pe foc si adauga chocolata cat mai maruntita.
  2. Amesteca pana obtii o glazura omogena si toarn-o peste prajitura. Da desertul la rece inainte de servire.

Prajitura “Lapte de pasare”

Negresa cu crema de vanilie

Prajitura cu ciocolata la cana