Venirea primaverii e un prilej numai bun pentru a introduce mai multe legume in alimentatie. Incepe cu o portie de cartofi copti umpluti cu sos de broccoli cremos, un preparat usor de facut, numai bun de servit la cina.

Ingrediente

4 cartofi mari 1 lingura ulei de masline sare

Ingrediente pentru crema de broccoli

250 g broccoli 700 ml lapte 200 g cascaval 3 linguri unt 3 linguri faina 1/4 lingurita pudra de usturoi 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
  1. Toaca bucatile de broccoli marunt si da-le deoparte. Spala cartofii si usuca-i cu hartie si inteapa-i cu furculita din loc in loc.
  2. Unge-i bine cu uleiul de masline, presara-i cu sare si asaza-i intr-o tava. Da-i la cuptor pentru 50-60 minute, sau pana ce ii poti patrunde usor cu furculita.
  3. Spre finalul timpului de coacere, pregateste sosul. Topeste untul la foc mediu, adauga faina si amesteca energic pentru un minut. Adauga laptele treptat, amestecand.
  4. Lasa compozitia la foc mediu pana incepe sa clocoteasca si sa se ingroase. Potriveste de sare si adauga pudra de usturoi si da focul mic.
  5. Adauga cascavalul ras in mai multe reprize, iar odata ce s-a topit adauga broccoli. Lasa sosul pe foc pentru inca 7-9 minute, sa te asiguri ca legumele sunt patrunse.
  6. Odata ce cartofii au copt, cresteaza-i pe lungime si desfa-i. Preseaza-le continutul usor cu furculita, incat sa incapa cat mai multa umplutura. Umple cartofii cu sos de broccoli din belsug.

Cartofi in sos de branzeturi

Musaca de cartofi

Cei mai buni cartofi copti

din aceeasi categorie