Cine a incercat insa sa consume fulgi de ovaz cu lapte/iaurt sigur stie ca parca mesteci carton cand ii mananci. Cum sa prepari fulgi de ovaz mai usor de mancat, ba chiar gustosi, incat sa iti vina sa-i mai mananci si alta data? Ei bine, e chiar foarte usor!
Terci de ovaz, metoda peste noapte
Poti introduce fulgii de ovaz in alimentatie ca atare, nepreparati termic, metoda care este si cea ideala, deoarece se pastreaza mult mai bine proprietatile cerealei. Iata 3 retete de terci de ovaz fara fierbere, din care sa te inspiri.
Inlocuieste faina in dulciurile preferate
Il poti introduce in dulciurile de casa preferate, in mod deosebit in cele nepretentioase, precum briose, chec cu banane, s.a. Tot ce trebuie sa faci e sa dai fulgii de ovaz prin robotul de bucatarie, incat sa-i maruntesti. Foloseste apoi pudra rezultata in acelasi raport in care ai folosi faina alba (exact aceeasi cantitate). Astfel obtii dulciuri de casa cu carbohidrati complecsi, care te ajuta sa iti mentii greutatea sau chiar sa o scazi. Totodata, ai parte si de o masa mai hranitoare.
Terci de ovaz traditional, un alt fel de budinca
Poti prepara terciul traditional (porridge), un fel de gris cu lapte/budinca, asezonat cu fructele preferate, dulceata, scortisoara, vanilie sau chiar ciocolata.
Terciul de ovaz se prepara astfel: pentru fiecare masura de fulgi de ovaz, pune la fiert 3 masuri de apa sau lapte si un praf de sare. Amesteca constant pana cand terciul scade considerabil, adauga zahar si mirodeniile preferate.