Tort aperitiv cu sunca si ciuperci
80 minute
10 portii
Mediu
Te pregatesti de o petrecere sau gatesti pentru sarbatori? E musai sa pregatesti si un tort aperitiv, un deliciu cu sunca si ciuperci usor de preparat, cu ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja in frigider.
Ingrediente
10-15 clatite obisnuite (diametru 26-30 cm)
150 g ciuperci
350 g sunca
o ceapa
1-2 linguri ulei
2 linguri piure de rosii
sare
piper
Ingrediente pentru ornat
2 linguri maioneza
cascaval ras
pate de ficat
masline
ciuperci
Mod de preparare:
- Pregateste clatitele dupa propria reteta, sau urmeaza reteta noastra, omitand zaharul. Toaca ciupercile felii sau mai marunt si trage-le le tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si sunca taiata cubulete, in uleiul incins.
- Cand culoarea ciupercilor se schimba, adauga piureul de rosii si potriveste de sare si piper si mai lasa pe foc 2-3 minute, cat sa scada sosul.
- Alcatuieste tortul aperitiv, ungand fiecare clatita cu sosul de ciuperci si sunca, pe masura ce o pui deasupra alteia, pe platoul de servire. Cand termini de asezat clatitele, imbraca tortul intr-un strat subtire de maioneza (iata si o reteta dupa care o poti pregati in maxim 5 minute).
- Presara cascaval pe intreaga suprafata a tortului si orneaza-l apoi dupa gust si imaginatie, cu pateu pus intr-un pos si feliute de masline.
S-ar putea sa-ti placa si:
Croissante cu sunca si cascaval
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews