Cheesecake cu capsuni
100 minute
8 portii
Mediu
Perioada capsunilor e atat de scurt, incat vrei sa le mananci sub toate formele. Incearca cel mai bun cheesecake cu capsuni, un desert pe cat de aspectuos, pe atat de usor de preparat! Nici nu trebuie sa aprinzi cuptorul pentru el.
Ingrediente
200 g biscuiti simpli
80 g unt
1 lingura zahar
Ingrediente pentru crema
500 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
150 g iaurt
4+2 linguri zahar
esenta vanilie
500 g capsune
2 pliculete gelatina
apa
Mod de preparare:
- Marunteste biscuitii cat mai fin, in robotul de bucatarie sau intr-o punga, folosind un facalet. Combina biscuitii cu untul topit si lingura de zahar, apoi preseaza-i intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Da tava la congelator cat prepari crema.
- Combina un pliculet de gelatina cu 2 linguri de apa si las-o deoparte sa se hidrateze. Mixeaza mascarpone cu smantana pentru frisca si iaurtul. Adauga 4 linguri de zahar si esenta de vanilie.
- Spala bine capsunele (pastrand cateva pentru decor) si marunteste-le in blender cu 2 pahare de apa rece. Adauga 1/3 din lichidul din blender peste crema de mascarpone, strecurandu-l. Pune si gelatina hidrata in compozitie si amesteca rapid. Toarna crema de capsune peste blatul de biscuiti si da tortul la frigider pentru minim 2 ore, sau pana cand se solidifica complet.
- Dupa ce tortul s-a intarit, hidrateaza celalalt pliculet de gelatina. Adauga 2 linguri de zahar peste sucul de capsuni ramas in blender si mixeaza din nou. Strecoara capsunile, combina-le cu gelatina hidratata si toarna acest suc peste toata suprafata tortului. Taie capsunele pastrate jumatati sau felii si asaza-le in stratul de suc. Da tortul la rece pana la solidificare (minim 2 ore).
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews