Gyros de casa
60 minute
4 portii
Mediu
Similar cu o shaorma, insa cu un gust mult mai fresh si chiar mai sanatos, gyrosul poate fi preparat si in casa. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si foarte putina pricepere!
Ingrediente
450 g carne de vita tocata
1 ceapa
1 catel usturoi
4 buc pita greceasca/lipie libaneza
rozmarin
oregano
cimbru
sare
piper
Ingrediente pentru garnitura
branza feta
1 ceapa
rosii
salata
sos tzatziki
Mod de preparare:
- Da o ceapa mare pe razatoarea mica si scurge-o bine de apa intr-o strecuratoare. Combin-o cu un catel de usturoi maruntit, carnea de vita si condimentele (rozmarin, cimbru, oregano, sare, piper).
- Framanta bine compozitia, pana obtii o pasta uniforma. Asaz-o pe o tava de copt tapetata cu folie de aluminiu si da-i o forma dreptunghica. Presar-o din nou cu aceleasi condimente (fara sare/piper) si da-o la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade.
- Incalzeste pita sau lipia pe ochiul aragazului sau la microunde pentru cateva secunde, apoi intinde putin sos tzatziki (1-2 linguri), felii subtiri din rulada de carne, ceapa taiata solzisori, rosii, salata si putina feta maruntita.
- Ruleaza gyrosul bine, folosind o folie de aluminiu in care lasi preparatul pe jumatate impachetat, pentru a il putea servi mai usor.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews