Eclere cu crema de biscuiti Oreo
60 minute
6 portii
Mediu
Eclerele, clasicele deserturi frantuzesti, pot fi preparate si cu o crema bogata, preparata cu biscuiti Oreo, intr-un contrast alb-negru delicios!
Ingrediente pentru cojile de eclere
100 ml lapte
100 ml apa
1 lingura zahar
75 g unt
130 g faina
un praf sare
4 oua
Ingrediente pentru crema de eclere
300 ml smantana pentru frisca
2-3 linguri zahar
250 g biscuiti oreo
Ingrediente pentru decor
3-4 linguri zahar
apa
biscuiti oreo
Mod de preparare:
- Combina laptele cu apa, zaharul, untul si praful de sare. Pune compozitia intr-o cratita, la foc mediu, pana cand untul se topeste integral, iar compozitia clocoteste.
- Da cratita de pe foc, adauga faina (toata odata) si amesteca energic pana obtii un aluat legat. Da cratita inapoi la foc mic si continua sa amesteci pentru 2 minute, amestecand continuu.
- Pune aluatul intr-un bol si mixeaza-l pentru a scoate aburul din el si pentru a-l raci mai repede. Adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Toarna compozitia intr-un pos si formeaza eclerele pe o tava tapetata cu foaie de copt.
- Da eclerele la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade, fara a deschide cuptorul in acest interval. Dupa ce eclerele se rumenesc bine, stinge cuptorul si lasa-le sa se raceasca inauntru.
- Bate smantana pentru frisca cu zaharul (dupa gust). Separat, zdrobeste biscuitii cat de fin ii vrei, apoi incorporeaza-i cu o spatula.
- Combina zaharul pudra cu picaturi de apa rece, adaugate treptat, pana cand compozitia capata aspect de glazura. Orneaza eclerele cu glazura, iar deasupra presara biscuiti Oreo maruntiti mai mare decat cei adaugati in crema. Da eclerele la frigider pentru minim o ora, sau pana la servire.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews