Ardei umpluti cu carne de pui si orez
80 minute
6 portii
Mediu
Cauti sa faci ardei umpluti, insa te ingrijoreaza ca va iesi un preparat greu pentru organism? Gateste-i cu carne de pui, orez si legume, si veedea ca asta e cea mai usoara reteta cu carne tocata pe care o poti prepara.
Ingrediente
6 ardei
2 linguri ulei
3 rosii/2 cepe, pentru capac
150 ml piure de rosii
Ingrediente pentru umplutura
600 g piept/pulpe de pui tocate
1 ardei
2 morcovi medii
2 cepe
3 linguri orez
1/2 legatura marar
o lingurita busuioc proaspat
sare
piper
Mod de preparare:
- Toaca ceapa cat mai marunt si combin-o cu 1 ardei tocat fin, morcovul ras, mararul, busuiocul si orezul. Potriveste de sare si piper, apoi pune compozitia intr-o tigaie, in putin ulei incins.
- Intoarce amestecul de carne tocata in tigaie pana ce isi schimba uniform culoarea. In rastimp, curata ardeii de cotoare si seminte. Umple ardeii cu compozitia din tigaie, apoi pune-le capac, fie din rosii taiate rondele, fie din jumatati de foi de ceapa.
- Asaza ardeii umpluti intr-un vas termorezistent, intr-o parte. Deasupra lor toarna sosul de rosii si completeaza cu apa, pana la jumatatea inaltimii ardeilor. Da preparatul la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade, intorcandu-i la jumatatea timpului de preparare.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews