Ai pofta de un pranz traditional, fara mari batai de cap? Prepara reteta asta de tocanita de ciuperci cu carne de porc. Scapi rapid de prepararea mesei, o lasi sa tihneasca pe foc, iar dupa o savurezi alaturi de o portie zdravana de mamaliguta.

Ingrediente

1 ceapa medie 1 ardei 400 g spata de porc 800 g ciuperci champignion 250 g piure de rosii 2 linguri ulei patrunjel sare piper

Ingrediente pentru servit

mamaliguta
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa marunt, ardeiul cubulete si caleste-le in uleiul incins, impreuna cu spata tocata bucati. Intoarce carnea constant, pana cand isi schimba culoarea uniform.
  2. Toaca ciupercile mare si adauga-le peste carne. Continua sa amesteci pana ce si ciupercile si-au schimbat culoarea, apoi adauga sare, piureul de rosii, 1/2 cana de apa si lasa cratita la foc mic.
  3. In rastimp, prepara o mamaliguta. Dupa ce tocanita a scazut, potriveste de sare, piper si adauga patrunjelul tocat marunt. Serveste tocanita de ciuperci cu carne de porc alaturi de mamaliguta.