Prajiturelele cu ravas sunt o gustare excelenta la petreceri, alaturi de prieteni. Asterne-ti previziunile despre ei pe biletele de hartie si surprinde-i cu cate o veste buna.

Ingrediente

2 albusuri 75 g zahar 50 g faina 30 g unt scortisoara un praf sare
Mod de preparare:
  1. Combina faina, zaharul pudra si sarea. Adauga apoi albusurile, untul si scortisoara si amesteca pana cand obtii o compozitie lichida, dar bine densa si legata. Adauga putina faina, suplimentar, daca crezi ca e necesar.
  2. Pregateste ravasele inainte de a baga prajiturelele la cuptor, deoarece odata ce le scoti nu vei mai avea timp. Pe o tava tapetata cu o foaie de copt, formeaza cate 2 prajiturele: pune o lingura de compozitie si, cu miscari circulare, intinde compozitia pana formezi un cerc de maxim 10 cm diametrul.
  3. Formeaza doar cate 2 prajiturele odata, caci nu le vei putea forma cand le scoti daca pregatesti mai multe. Coace prajiturelele pentru 4-5 minute la 190 grade, sau pana cand se rumenesc usor.
  4. Imediat ce le scoti, ridica-le de pe foaia de copt si muta-le pe un tocator. Asaza ravasul impaturit in mijloc si indoaie o data cercul. Ridica semicercul format si indoaie-l pe marginea unei cani, pe centrul laturii drepte. Pune prajiturelele cu ravas in cana, pana se racesc, pentru a-si pastra forma.