Un desert usor, perfect pentru zilele de iarna cand portocalele si retetele ce le includ sunt la mare cautare.

Reteta de Portokalopita – placinta cu portocale – a fost trimisa de Rodica Vilceanu, din Braila.

Ingrediente

un pachet foi de placinta 4 oua 100 g unt 200 ml iaurt gras 100 g zahar un plic praf de copt coaja rasa de portocala

Ingrediente pentru sirop

zeama de la 4 portocale 100 ml apa 200 g zahar 1-2 stelute anason un baton scortisoara
Mod de preparare:
  1. Foile de placinta se dezgheata si se lasa sa se usuce. Intr-un castron, se bat ouale cu iaurtul, untul topit, praful de copt, zaharul si coaja de portocala. Se rup foile de placinta in bucati cat mai mici si se adauga peste iaurt, omogenizand bine compozitia.
  2. Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia care se coace la foc potrivit, pana ce devine rumena la suprafata.
  3. Pentru sirop, se fierbe zeama de la portocale cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara, cateva minute. Siropul rece se toarna peste blatul fierbinte si se lasa sa se insiropeze cateva ore, apoi placinta se poate taia.