Portokalopita – placinta cu portocale
Un desert usor, perfect pentru zilele de iarna cand portocalele si retetele ce le includ sunt la mare cautare.
Reteta de Portokalopita – placinta cu portocale – a fost trimisa de Rodica Vilceanu, din Braila.
Ingrediente
un pachet foi de placinta
4 oua
100 g unt
200 ml iaurt gras
100 g zahar
un plic praf de copt
coaja rasa de portocala
Ingrediente pentru sirop
zeama de la 4 portocale
100 ml apa
200 g zahar
1-2 stelute anason
un baton scortisoara
Mod de preparare:
- Foile de placinta se dezgheata si se lasa sa se usuce. Intr-un castron, se bat ouale cu iaurtul, untul topit, praful de copt, zaharul si coaja de portocala. Se rup foile de placinta in bucati cat mai mici si se adauga peste iaurt, omogenizand bine compozitia.
- Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia care se coace la foc potrivit, pana ce devine rumena la suprafata.
- Pentru sirop, se fierbe zeama de la portocale cu zaharul, apa, anasonul si scortisoara, cateva minute. Siropul rece se toarna peste blatul fierbinte si se lasa sa se insiropeze cateva ore, apoi placinta se poate taia.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews