Cui dintre noi nu i s-a intamplat ca, pe parcursul orelor de bucatarit sa i se taie macar o data maioneza? Mai ales la inceput, cand abia inveti sa gatesti preparate mai complexe, cum e salata de boeuf, invariabil ti se va taia macar o data maioneza. Uite cum faci sa o repari in cateva minute, cu o metoda care functioneaza de fiecare data, fara gres.
In primul rand, e bine sa stii de ce acest lucru se intampla. Iar motivul este de regula faptul ca adaugi prea mult ulei deodata, sau schimbi directia in care mixezi ingredientele. Adauga ulei treptat, putin cate putin, dar mai des, si continua sa amesteci in aceeasi directie in care ai pornit de la bun inceput. Astfel eviti din start sa se taie.
Cum repari maioneza taiata
- Daca totusi se intampla, odata ce maioneza s-a taiat, separa o lingura de sos taiat intr-un castron. Adauga cate 1 lingurita de mustar clasic pentru fiecare 3 galbenusuri pe care le-ai folosit la prepararea maionezei si cate o lingurita de zeama de lamaie.
- Amesteca incet, folosind o lingura de lemn, pana ce maioneza din castron isi recapata forma cremoasa. Adauga pentru inceput o lingurita de maioneza taiata peste cea reparata si amesteca usor.
- Treptat incorporeaza tot mai mult din sosul taiat, pana ce ai marit considerabil volumul din castron (cel putin 1/3 din volumul initial al sosului).
- Toarna toata maioneza reparata inapoi in vasul initial, cat mai in margine. Continua sa incorporezi cantitati mici din sosul taiat, tot treptat, pana cand intreaga maioneza isi recapata consistenta.