Cartofi frantuzesti
60 minute
6 portii
Mediu
Cartofii frantuzesti sunt atat de usor de facut, ca ii poti pregati si daca ajungi seara tarziu acasa. Ingredientele necesare pentru a-i prepara nu sunt numeroase si sunt extrem de comune.
In prepararea retetei de cartofi frantuzesti ti-ar fi foarte utila o razatoare de varza, cu lame ce pot fi schimbate. Astfel, pregatirea poate dura chiar mai putin. Desigur, nu e obligatoriu, putand sa tai la fel de bine si cu un cutit bine ascutit.
Ingrediente
1 kg cartofi
200 ml smantana pentru frisca
300 ml lapte 3%
150 g cascaval
1 lingurita sare
2 catei usturoi
2 linguri unt
piper
nucsoara
Mod de preparare:
- Curata, spala si feliaza cartofii, in grosime de 3-4 mm (ideal e sa folosesti o razatoare). Pune laptele cu smantana pentru frisca intr-o cratita, la foc mediu. Adauga sarea, piperul si nucsoara si lasa sa fiarba.
- Cand compozitia de pe foc e aproape de fierbere da focul mic, adauga cartofii si lasa-i pentru cca 10 minute, pana ii poti patrunde cu furculita, insa nu cu usurinta.
- Taie usturoiul feliute si adauga-l la finalul fierberii, peste cartofi. Transfera cartofii cu tot cu sos intr-o tava termorezistenta. Niveleaza bine cartofii frantuzesti, apoi presara branza si raspandeste cubulete mici de unt deasupra.
- Coace cartofii frantuzesti la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute, sau pana cand sunt bine rumeniti.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews