Rulada cu cocos si lime
100 minute
8 portii
Mediu
Nimic nu e mai bun in miez de vara ca un desert racoritor, cu gust fructat. Din acest motiv iti propun ca vara asta sa incerci cea mai delicioasa combinatie, o rulada de cocos si lime ce iti va incanta simturile!
Ingrediente pentru blat
4 oua
125 g zahar
esenta vanilie/1 pliculet zahar vanilat
75 g faina
50 g amidon
1 lingurita praf de copt
1 praf sare
50 g nuca de cocos
Mod de preparare:
Prepararea blatului
- Combina faina cu amidonul, praful de copt si praful de copt.
- Separat, bate ouale cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat/esenta de vanilie, pana ce isi maresc considerabil volumul.
- Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide, cernandu-le si folosind o spatula.
- Intinde compozitia obtinuta pe o tava tapeta cu foaie de copt, iar deasupra presara nuca de cocos. Da tava la cuptor la 200 grade, pentru 10-12 minute.
- Scoate blatul de rulada cu foaia de copt in sus, pe un prosop curat, presarat cu zahar pudra si nuca de cocos din belsug.
- Elimina foaia de copt si ruleaza blatul rapid, cat este inca fierbinte si lasa-l deoparte, infasurat in prosop.
Prepararea cremei
- Combina laptele de cocos (cat mai gras) cu sucul de lime si amidonul, la foc mediu. Amesteca periodic, pana cand compozitia se ingroasa si da in clocot.
- Cand compozitia s-a ingrosat, adauga ciocolata alba si amesteca energic pentru a o topi. Adauga coaja de lime si pliculetul de gelatina, apoi ia cratita de pe foc, dar continua sa amesteci 1-2 minute. Lasa crema sa se raceasca.
- Bate frisca si incorporeaz-o in crema de lime si cocos.
Cum asamblezi rulada cu cocos si lime
- Intinde crema pe tot blatul de rulada si infasoar-o din nou folosind prosopul de bucatarie.
- Da rulada la frigider pentru minim 3-4 ore, sau peste noapte.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews