Ai preparat vreoadata paine de casa? Incearca cea mai gustoasa si satioasa reteta: paine cu cascaval si rosii uscate, un preparat pufos, dar dens si intens aromat.

Urmand aceasta reteta si folosind cantitatile de mai jos, obtii 2 paini de marime obisnuita.

Ingrediente

120 ml lapte 1 lingurita zahar 2 lingurite drojdie uscata 500 g faina 1 lingurita sare 180 g iaurt 1 ou 250 g cascaval 4-5 rosii uscate (optional)
Mod de preparare:
  1. Intr-un castron, combina laptele cu zaharul si drojdia si lasa-le sa se activeze pentru 10-15 minute. Intr-un alt vas incapator amesteca faina cu sarea, iar separat bate oul cu iaurtul.
  2. Odata ce drojdia s-a activat, adu toate ingredientele impreuna si framanta aluatul pentru 5 minute. Daca simti nevoia, mai poti adauga cateva picaturi de lapte sau, dimpotriva, de faina, la framantat.
  3. Acopera aluatul si lasa-l sa creasca la cald sau la temperatura camerei pentru minim 2 ore.
  4. Cand aluatul si-a dublat volumul, imparte aluatul in 2 framanta fiecare jumatate pe rand, incorporand cascavalul pe masura ce framanti. Pastreaza cascaval si pentru presarat deasupra.
  5. Dupa ce ai framantat cele doua paini, da-le o forma alungita si pune-le in 2 forme de cozonac, unse cu ulei sau unt. Presara cascaval deasupra. Da tavile la cald si lasa-le acoperite cu folie de plastic pentru 1-2 ore.
  6. Da tavile la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Lasa painea cu cascaval sa se raceasca complet inainte de a o taia. Pastreaz-o intr-o punga de plastic sau hartie, la temperatura camerei sau la frigider.