Asa prepari cel mai gustos si aromat peste la gratar. Se face numaidecat si iese un deliciu.

Pentru aceasta reteta poti folosi peste de balta, precum crap, stiuca, biban sau salau.

Ingrediente

4 pesti 4-5 rosii (ideal de gradina) 4 catei de usturoi ardei iute 5 frunze busuioc 1/2 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
  1. Spala, eviscereaza si curata pestele de solzi cat mai bine. Presara-l cu putina sare si piper, apoi asaza-l pe gratarul incins, pana se patrunde.
    !Atentie, tine cont de ordinea in care pui preparatele pe gratar!
  2. Cand jarul se mai domoleste putin, asaza rosiile intregi pe gratar si lasa-le sa se coaca bine.
  3. Cojeste-le si zdrobeste-le usor cu furculita, apoi combina-le cu usturoiul taiat feliute sau zdrobit, ardeiul iute tocat, patrunjelul si busuiocul.
  4. Amesteca bine, pune pestele in sosul respectiv si lasa-l acoperit pentru 5-10 minute. Serveste pestele in sos rosu cu usturoi alaturi de mamaliguta.