Chiftelute marinate de vinete
100 minute
4 portii
Mediu
Arata atat de bine, incat cu greu iti vine sa crezi ca nu contin carne! In perioada verii mananca o portie de chiftelute marinate de vinete, un pranz delicios.
Ingrediente
500 g vinete
3 linguri ulei
50 ml apa
150 g pesmet
50 g cascaval
1 ou
1 lingurita busuioc uscat
2 catei de usturoi
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare:
- Spala si coace vinetele la cuptor sau pe plita, apoi curata-le.
- Lasa vinetele sa se raceasca, apoi toaca-le si combina-le cu pesmetul, cascavalul, oul batut, busuiocul, usturoiul tocat, patrunjel, sare si piper.
- Formeaza chiftelute potrivite, (daca compozitia e prea umeda, mai adauga pesmet) cu mainile umezite, si da-le la cuptor pe o foaie de copt pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
- Pregateste un sos marinara si pune-l la foc mic, apoi adu chiftelutele in sos. Lasa chiftelutele marinate la foc mic-mediu pentru 10 minute, apoi serveste-le cu mamaliguta sau peste o portie de paste/orez.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews