Blondine (negrese cu ciocolata alba)
45 minute
4 portii
Usor
Negresele pot fi si preparate si cu ciocolata alba, caz in care devin blondine. Ies delicioase, mai ales daca iti place mai mult acest tip de ciocolata. Merg de minune alaturi de o cana de cafea sau de ceai.
Ingrediente
4 oua
4 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri ulei
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
150 g ciocolata alba
esenta de vanilie
un praf de sare
Ingrediente optionale
chipsuri/bucatele de ciocolata
nuca tocata
Mod de preparare:
- Bate ouale cu praful de sare, bicarbonatul, vanilia si zaharul la viteza mare, pentru 4-5 minute, pana ce isi maresc considerabil volumul.
- Topeste ciocolata cu untul la microunde sau la bain marie. Incorporeaza intai ciocolata, apoi faina (ideal cernuta) in spuma obtinuta, folosind o spatula.
- Optional, poti incorpora bucatele de ciocolata sau nuca tocata in compozitie.
- Toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
- Serveste blondinele la cafea sau ceai, pudrate cu zahar sau ca atare.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews