Aripioare de pui glazurate cu miere si mustar
60 minute
4 portii
Mediu
Si un adolescent poate prepara aripioarele astea de pui glazurate cu miere si mustar, iar asta pentru ca nu ar avea mare lucru de facut. In 2-3 pasi obtii aripioare crocante, cu gust dulceag si caramelizat.
Ingrediente
10-12 aripioare de pui
100 g unt
3 linguri miere
2 linguri mustar
1 lingura sos soia
1/2 lingurita pudra de usturoi
1/2 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita oregano
sare
piper
Mod de preparare:
- Spala bine aripioarele si lasa-le deoparte. Topeste untul si combina-l cu mierea, mustarul, sosul de soia si condimentele.
- Pune aripioarele intr-un vas cat mai intins, apoi toarna marinada deasupra. Agita carnea putin, incat toate sa fie unse cu amestecul aromat.
- Acopera aripioarele cu folie alimentara si da carnea la rece pentru minim 2 ore.
- Asaza toate aripioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu marinada ramasa, apoi da-le la cuptor pentru 50-55 de minute la 180 de grade, in functie de cuptor, sau pana cand se rumenesc bine si le poti patrunde usor cu furculita.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews