Cele mai simple chiftelute de peste, astea sunt! Satioase si aurii, puternic aromate si servite cu sos de usturoi pregatit in casa, chiftelutele de cartofi cu ton pot fi servite la pranz, cina sau chiar ca o gustare rece!

Ingrediente

o conserva ton bucati 2 cartofi medii 80 g porumb fiert (din conserva) 1 ceapa medie 1 ou mare coaja si zeama unei lamai 80+80 g pesmet sare piper
Mod de preparare:
  1. Fierbe cartofii pana cand ii poti patrunde usor cu furculita, apoi zdrobeste-i ca pentru piure si lasa-i sa se raceasca.
  2. Adauga oul batut, tonul cat mai bine zdrobit in prealabil, urmate de porumb, ceapa maruntita, zeama de lamaie, 80 g pesmet, sarea si piperul.
  3. Formeaza chiftelutele cu palmele umezite si tavaleste-le prin cealalta jumatate din cantitatea de pesmet.
  4. Prajeste chiftelutele in cateva linguri de ulei, pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.
  5. Serveste chiftelutele de cartofi cu ton alaturi de un sos de usturoi pregatit in casa.