Snitelele frantuzesti sunt la fel de usor de preparat ca si cele obisnuite, insa sosul in care le servesti este cel care face diferenta! Serveste-le alaturi de un piure pufos si o salata proaspata.

Ingrediente

500 g piept de pui 2 oua 100 g faina 120 ml supa concentrata de pui 120 ml vin alb 3 linguri ulei 3 linguri zeama de lamaie 2 linguri unt 2 linguri patrunjel proaspat sare piper
Mod de preparare:
  1. Asezoneaza faina, ouale si pieptul de pui cu sare si piper.
  2. Feliaza pieptul de pui daca este cazul, apoi trece fiecare felie de pui prin faina, prin oul batut cu sarea si piperul, apoi asaza-l in tigaia cu uleiul incins.
  3. Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, in functie de grosime.
  4. Cand scoti toate snitelele din tigaie, topeste untul in tigaie, apoi adauga supa concentrata (poti folosi si un cub de supa de pui concentrata, insa nu e varianta ideala), vinul, zeama de lamaie si patrunjelul proaspat tocat.
  5. Lasa sosul sa scada pentru 7-8 minute, sau pana cand se ingroasa.
  6. Cand sosul a scazut, pune bucatile de pui pane inapoi in tigaie si mai lasa-le pentru 1 minut pe fiecare parte.
  7. Serveste snitelele frantuzesti cu sosul din tigaie deasupra.