Rulouri umplute cu nuca
Prepara un desert auriu si pufos de toamna, cu care sa ii surprinzi pe cei dragi: rulouri umplute cu nuca, dupa o reteta usor de pus in practica.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura de nuca
Ingrediente pentru copt
Pregatirea aluatului pentru rulourile cu nuca
1. Combina laptele cu zaharul si drojdia uscata. Lasa amestecul deoparte 10 minute, sa se activeze drojdia.
2. Pune faina intr-un vas incapator si toarna laptele cu drojdie in centrul ei, urmata de unt, ou, ulei si praful de sare.
3. Framanta aluatul pentru minim 10 minute, iar daca dupa 3-4 minute nu devine mai fin si nelipicios, mai adauga faina putin cate putin.
4. Dupa 10-12 minute de framantat bine, pune aluatul intr-un vas incapator, acoperit cu folie alimentara si lasa-l la crescut pentru minim 2 ore, sau pana cand isi dubleaza (cel putin!) volumul.
5. Cand aluatul a crescut, framanta-l pentru inca 5 minute pe blatul de lucru presarat cu faina.
6. Taie-l apoi in 2 si intinde pe rand fiecare bucata de aluat, in foaie subtire.
Pregatirea umpluturii de nuca
1. Bate albusurile cu un tel sau cu mixerul pana se inspumeaza bine, fara a adauga insa si zaharul.
2. Combina apoi albusurile batute cat sa se tina usor de tel cu cacaua, zaharul si nuca macinata.
Asamblarea rulourilor umplute cu nuca
1. Intinde compozitia obtinuta pe intreaga suprafata a fiecarei foi. Ruleaza fiecare foaie si taie felii de ~3 cm grosime.
2. Asaza rulourile cu nuca pe o tava tapetata cu foaie de copt si lasa-le la crescut pentru 30 de minute.
3. Unge rulourile cu oul batut si da-le apoi la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.