Budinca de dovleac
50 minute
6 portii
Mediu
Placinta cu dovleac nu e singurul desert pe care il poti prepara toamna din acest fruct! Uite cat de usor e sa pregatesti o budinca de dovleac gata portionata, cu care servesti 6 persoane!
Ingrediente
200 g dovleac placintar
200 ml lapte
50 ml smantana pentru frisca
50 g zahar
2 oua
1/2 lingura rom
esenta vanilie
Ingrediente pentru servit:
frisca/scortisoara/sirop de artar
Mod de preparare:
- Taie dovleacul cubulete si fierbe-l in apa potrivita, pentru 10 minute sau pana cand sunt usor de patruns cu furculita.
- Scoate dovleacul si paseaza-l in robotul de bucatarie sau cu ustensila pentru piure.
- Combina-l apoi cu laptele, smantana pentru frisca, ouale, zaharul si esentele.
- Toarna compozitia in forme de budinca termorezistente si asaza-le intr-o cratita intinsa, cat mai incapatoare.
- Pe langa forme toarna apa pana la jumatatea inaltimii lor, acopera-le cu folie de aluminiu si acopera apoi cratita cu un capac pus intr-o parte, pentru a permite partial aburului sa iasa.
- Lasa budinca de dovleac la foc mic pentru 30 de minute, sau pana cand se solidifica.
- Serveste budinca de dovleac racita, cu frisca, presarate cu scortisoara sau cu sirop de artar.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews