Prajitura Dobos
Prajitura Dobos e un desert fin, traditional unguresc. Desi e pe baza de foi, nu te vei munci prea tare cu ele, deoarece se dau simultan la cuptor!
Ingrediente pentru foi
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru glazura
1. Combina laptele caldut cu drojdia si o lingura de zahar, apoi da-le deoparte.
2. Separat, combina faina cu restul de zahar, ouale si margarina. Framanta bine compozitia si adauga maiaua. Continua framantarea pentru 10-12 minute, sau pana obtii un aluat fin, adaugand faina pe parcurs, daca mai simti necesar la mana.
3. Separat combina ingredientele pentru umplutura: gemul, nuca si zaharul, pana ce-l omogenizezi. Unge o tigaie cu margarina si imparte aluatul in 4 parti egale.
4. Intinde o foaie cat mai subtire, dar nu incat sa se rupa. Transfer-o in tava ruland-o pe facalet si intinde o treime din umplutura pe deasupra.
5. Intinde urmatoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura si tot asa, pana cand obtii 4 foi suprapuse, cu 3 straturi de umplutura. Lipeste capetele foilor intre ele si inteapa foaia de sus cu o furculita din loc in loc.
6. Lasa prajitura Dobos la crescut acoperita cu un prosop de bucatarie pentru o ora, apoi da-o la cuptor pentru 35 de minute la 170 grade, sau pana cand se rumeneste bine.
7. Intoarce prajitura cu susul in jos, folosind o a doua tava si las-o putin sa se raceasca. Topeste ciocolata cu uleiul si laptele si glazureaza prajitura. Las-o la rece, apoi portioneaz-o si serveste-o.
Pofta buna!
S-ar putea sa-ti placa si: