Prajitura Dobos e un desert fin, traditional unguresc. Desi e pe baza de foi, nu te vei munci prea tare cu ele, deoarece se dau simultan la cuptor!

Ingrediente pentru foi

1 pliculet drojdie uscata 150 ml lapte 6 linguri zahar 250 g margarina (un pachet) 2 oua 750 g faina 000

Ingrediente pentru umplutura

600 g gem de caise 350 g nuca macinata 120 g zahar

Ingrediente pentru glazura

200 g ciocolata neagra 4 linguri lapte 6 linguri ulei
Mod de preparare:

1. Combina laptele caldut cu drojdia si o lingura de zahar, apoi da-le deoparte.

2. Separat, combina faina cu restul de zahar, ouale si margarina. Framanta bine compozitia si adauga maiaua. Continua framantarea pentru 10-12 minute, sau pana obtii un aluat fin, adaugand faina pe parcurs, daca mai simti necesar la mana.

3. Separat combina ingredientele pentru umplutura: gemul, nuca si zaharul, pana ce-l omogenizezi. Unge o tigaie cu margarina si imparte aluatul in 4 parti egale.

4. Intinde o foaie cat mai subtire, dar nu incat sa se rupa. Transfer-o in tava ruland-o pe facalet si intinde o treime din umplutura pe deasupra.

5. Intinde urmatoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura si tot asa, pana cand obtii 4 foi suprapuse, cu 3 straturi de umplutura. Lipeste capetele foilor intre ele si inteapa foaia de sus cu o furculita din loc in loc.

6. Lasa prajitura Dobos la crescut acoperita cu un prosop de bucatarie pentru o ora, apoi da-o la cuptor pentru 35 de minute la 170 grade, sau pana cand se rumeneste bine.

7. Intoarce prajitura cu susul in jos, folosind o a doua tava si las-o putin sa se raceasca. Topeste ciocolata cu uleiul si laptele si glazureaza prajitura. Las-o la rece, apoi portioneaz-o si serveste-o.

Pofta buna!



Negrii in camasi albe