Briosele Mosului cu glazura de branza
De departe, cei mai incantati de acest desert vor fi copiii! Prepara alaturi de ei briosele Mosului, un desert cu aspect de caciula de Mos Craciun, si sigur ii vei distra pe cinste!
Ingrediente pentru briosele de ciocolata
Ingrediente pentru glazura
Pregatirea brioselor cu ciocolata
1. Combina ingredientele uscate: faina, cacaua, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
2. Separat, topeste ciocolata cu untul la microunde, in runde de 30 de secunde, urmate de amestecare energica.
3. Combina apoi toate ingredientele lichide: ciocolata topita cu unt, laptele batut, esenta de vanilie si oul.
4. Incorporeaza ingredientele lichide in cele solide, apoi toarna aluatul de briose in forme speciale, unse cu unt sau tapetate cu hartii pentru briose.
5. Da briosele la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.
Pana cand briosele se racesc, prepara glazura de ornat
1. Bate untul cu zaharul si crema de branza, pana cand obtii o glazura pufoasa si usoara.
2. Separa 1/4 din glazura, pe care o pastrezi alba, iar in restul de glazura adauga colorantul rosu.
3. Pune glazura rosie intr-un pos, echipat cu un varf mare, rotund, iar pe cea alba in altul, echipat cu varf stea, mare.
4. Formeaza o spirala rosie, cu varf, pe fiecare briosa.
5. De jur imprejul, la baza, spriteaza cate o steluta de glazura alba, care sa reprezinte marginea caciulitei. Spriteaza apoi o steluta in varful „caciulii” rosii, pentru a imita varful alb.
S-ar putea sa-ti placa si: