Vrei sa incerci si altfel friptura de Craciun? Uite o reteta simpla pe care o poti pune in aplicare de Sarbatori, dar si in restul anului. E sanatoasa si iese un deliciu!

Ingrediente

1 buc spata de porc 10 felii subtiri prosciutto rozmarin 5 smochine o mana de nuci coapte 2 catei usturoi o chifla 1 lingurita salvie 1 lingurita rozmarin 3 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare:

1. Spala bine bucata de carne si indeparteaza eventualele pielite si (dupa gust!), excesul de grasime.

2. Intinde carnea pe tocator si „desfa-o „: Sectioneaz-o cu cutitul pe aproape toata suprafata, mai putin una din margini, incat sa ii poti dubla marimea si subtia in acelasi timp.

3. Separat, combina smochinele maruntite cu nucile tocate de cutit date putin la cuptor. Adauga usturoiul tocat fin, salvia si rozmarinul, chifla rupta bucatele mici, precum si uleiul de masline, piper si putina sare.

4. Pe o foaie de copt intinde feliile lungi de prosciutto incat sa se suprapuna putin una peste cealalta. Deasupra feliilor asaza spata de porc, iar pe carne pune umplutura cu smochine.

5. Ruleaza carnea usor cu ajutorul foii de copt, pana obtii o rulada stransa. Leag-o cu sfoara de bucatarie, inclusiv la capete.

6. Unge rulada cu ulei de masline din belsug, iar in tava in care o dai la cuptor asaza un alt strat de ulei de masline, urmat de pat generos de legume (orice legume preferi: morcov, ceapa, telina, etc).

7. Da rulada de porc cu smochine si nuci la cuptor pentru 60-70 de minute. Pe parcurs mai poti adauga putina apa la baza tavii, pentru a preveni uscarea ruladei.