Vattayappam – Prajitura pufoasa de orez, traditional indiana
Nu numai noi avem retete traditionale pentru Paste! Iata o reteta indiana de prajitura pufoasa de orez pe care garantat o vei adora!
Ingrediente
1. Spala orezul nefiert cat mai bine si lasa-l la inmuiat pentru 5-6 ore.
2. Dupa ce orezul s-a umflat, muta-l cu tot cu apa intr-un blender, impreuna cu zaharul, cocosul, orezul fiert, drojdia uscata, cardamomul si praful de sare.
3. Mixeaza bine, pana ce obtii un aluat omogen, similar in consistenta cu aluatul de clatite: dens, dar care curge. Muta aluatul intr-un bol si lasa-l sa creasca la cald acoperit pentru 7-8 ore sau peste noapte.
4. Asaza o tava de tort unsa cu unt intr-o cratita mai larga si mai inalta, cu capac si 1-2 cani de apa inauntru.
5. Toarna cu polonicul 1/2 din cantitatea de aluat crescut in tava din cratita. Pune capacul cratitei si las-o la foc mediu, la abur, pentru 15-20 de minute.
6. La jumatatea timpului de preparare, adauga cateva stafide si caju deasupra, apoi continua prepararea punand capacul. Testeaza prajitura pufoasa de orez prin metoda scobitorii. Repeta procedeul cu restul de aluat.
7. Urmand aceasta reteta de prajitura pufoasa cu orez, vei obtine doua prajituri de orez de dimensiunea tavii alese.