Iti plac licorile fructate? E neaparat sa incerci sa prepari si o zmeurata de casa, un deliciu de bautura aperitiv pe care il prepari usor, dupa o reteta simpla, cu un minim de ingrediente si cu foarte putin efort.

Ingrediente

1,5 kg zmeura 600 ml alcool dublu rafinat/tuica 300 ml apa

Ingrediente pentru sirop

400 g zahar 100 ml apa
Mod de preparare:

1. Spala zmeura cat mai bine, cu grija, pentru a nu o storci. Umple un borcan de muraturi cu zmeura si zdrobeste-o cat mai bine posibil, toarna alcoolul si apa peste.

2. Acopera borcanul de muraturi cu folie alimentara si capac, apoi lasa-l in soare. Dupa 10 zile deschide borcanul si strecoara toata compozitia prin 2-3 straturi de tifon.

3. Stoarce cat mai bine fructele in tifon, pana cand iti ramane doar pulpa si semintele.

4. Toarna tot lichidul obtinut inapoi in borcanul de muraturi si adauga un sirop obtinut din fierberea a 400 g de zahar cu 100 ml de apa.

5. Pune capacul zmeuratei si lasa-l la loc uscat timp de 2 saptamani, sau pana cand lichidul se limpezeste.