Dulceata de visine
Visinele merg de minune in prajituri, dar cum apar pe piata, si dispar! Profita de moment si pune dulceata de visine la borcane.
Ingrediente
1. Spala visinele bine, apoi curata-le de codite si de samburi. Poti folosi si cantitati mai mai, insa ca raport, ingredientele trebuie sa fie 1:1 (1 kg zahar la 1 kg de visine).
2. Pune fructele la fiert cu zaharul si amesteca periodic, apoi spumeaz-o la nevoie.
3. Dupa 35-40 de minute, sau cand dulceata de visine se ingroasa, ia putina zeama cu o lingura de lemn si asaz-o pe o farfurie. Daca siropul se incheaga dupa 10-15 minute, dulceata de visine e gata.
4. Toarna dulceata de visine in borcane curate, sterilizate prin fierbere pentru minim 10 minute, apoi uscate.
5. Lasa cam 1 cm pana la buza borcanelor, pune-le capacele si intoarce borcanele invers si lasa-le asa pana la racire, pe o tava sau un suport metalic.