Ai un cuptor care coace inegal sau te-ai mutat recent si n-ai deloc cuptor, dar ai vrea sa servesti un tort delicios? E suficient sa ai o plita si o cratita adanca, in plus fata de tava de tort si gata, prepari un tort la abur cat ai zice „ciocolata”!

Ingrediente

200 g unt 200 g zahar 4 oua 150 g faina 60 g cacao 2 lingurite praf de copt 1 praf sare
Mod de preparare:

1. Bate untul moale cu zaharul impreuna, pana ce isi maresc considerabil volumul.
2. Adauga ouale pe rand, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga ingredientele uscate cernute si mixeaza pana ce obtii un amestec gros si omogen.
3. Tapeteaza o tava de tort de 20-22 cm diametrul cu o foaie de copt, apoi toarna compozitia de tort si niveleaz-o bine.
4. Infasoara fundul tavii de tort in folie de aluminiu. Pune o cratita mai mare si mai inalta pe foc, cu 1-2 degete de apa in ea, cat sa nu depaseasca volumul tavii de tort, odata ce o introduci in apa. In cratita asaza o farfurie intoarsa, pe care tortul gatit la aburi sa poata sta.
5. Cand apa clocoteste, adu tava de tort in cratita, pune-i capacul si las-o sa fiarba domol la foc minim pentru 25-30 de minute, sau pana cand tortul devine ferm la atingere.
6. Daca e necesar si apa scade, mai adauga putin. In orice caz, evita sa ridici prea des capacul, mai ales inainte sa apuce tortul sa creasca si sa se solidifice.

7. Poti servi tortul gatit la abut presarat cu zahar pudra, glazurat cu ciocolata, imbracat in frisca sau, de ce nu, cu fructe proaspete deasupra.