Midii cu vin
25 minute
4 portii
Usor
Un tip de mancare ce nu e pe gustul tuturor, dar asta doar pentru ca suntem diferiti. Reteta de midii cu vin se adreseaza mai ales iubitorilor de fructe de mare.
Ingrediente
1,5 kg midii
250 ml vin alb sec
3 cepe
un fir telina
25 g unt
patrunjel
sare
piper
Ingrediente pentru servit
sos tartar
paine prajita aromata
Mod de preparare:
- Midiile se spala foarte bine si se curata exteriorul cochiliilor, iar cele deja deschise se arunca.
- Ceapa se taie marunt, la fel telina, si se pun la calit intr-o cratita mare cu unt topit.
- Se pun midiile, un praf de sare (au si midiile sare, deci, se pune putin) si piper
- Se toarna vinul si se lasa la foc mare 5-10 minute pana ce se desfac toate. Se servesc imediat cu patrunjel, sos tartar si paine prajita aromata.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews